beta(R)evolucija: copy-paste je prošlost!

beta(R)evolucija: copy-paste je prošlost!

Svi koji se bave organizacijama – bez obzira na ulogu i razinu, eksterno ili interno – govore o digitalnoj transformaciji, pa tu niti ja nisam nikakva iznimka. Neki na temu gledaju isključivo s tehnološke strane, neki se osjećaju kao žrtve promjene koje ih okružuju (npr. zaposlenici), neki digitalnu transformaciju vide kao priliku, a neki ju smatraju bez veze i nastavljaju po principu ”business as usual”.

U ovom tekstu želim vas potaknuti na razmišljanje o kompleksnosti kao činjenici i odrednici današnjice i digitalne transformacije. No, tu je prvo potrebno razgraničiti pojam kompleksnosti i kompliciranosti. Naime, ako je nešto komplicirano onda to možemo rastaviti u pojedinačne djelove i opet sastaviti, pri čemu je potrebno jako dobro čitati i naučiti upute, jer je kompliciranost posljedica nedovoljnog znanja i/ili poznavanja teme. Za razliku od kompliciranog u kompleksnom okruženju imamo dodatnu dimenziju – dimenziju iznenađenja i dinamike – i u tom slučaju cjelina nije jednaka njezinim pojedinačnim dijelovima.

Upravo zato u kompleksnom svijetu nema copy-paste rješenja i teško možemo planirati, no možemo se dobro pripremiti.

Stoga ne čudi kako danas sve više govorimo o važnosti mindset-a tj. stava čovjeka, o važnosti kreativnosti koja vodi do inovativnosti i o nužnosti novih načina suradnje unutar i izvan organizacije, jer kompleksnost ne možemo reducirati već ju samo prihvatiti i s njom se suočiti.

Krajem lipnja moje partnerice Sanja Petek Mujačić, Dijana Vetturelli i ja, bili smo na multidisciplinarnom poslovnom festivalu "Fifteen seconds" u Grazu koji se bavi različitim temama od novih tehnologija kao proširene stvarnosti do pitanja formiranja organizacija budućnosti i definiranja uloge čovjeka kao lidera i centra digitalne transformacije.

Iz svakog predavanja i radionice vrlo je jasno izašla poruka kako novo vrijeme nije nešto što dolazi već je tu – sada i ovdje. Danas više ne postoje zlatna pravila za uspjeh, ali uz pravi mindset današnje vrijeme nudi more mogućnosti.

Zbog gore navedenog ne bih vas vodio kroz 5 ili 7 lekcija koje smo naučili (kako se inače preporuča pisati blog 😉 ) nego ću vam postaviti pitanja koji su mi se nametnula slušajući neke od najkreativnijih umova današnjice.

  1. Jesam li dovoljno znatiželjan i hrabar da istražim svoju svrhu? (Thiemo Gillissen i Stefan Stücklschweiger, Fifteen Seconds)

  2. Kako izgleda moj plan B? Što je najgore što mi se može dogoditi u slučaju neuspjeha? (Heather Mills, VBites)

  3. Jesam li stvarno spreman mijenjati se u vrijeme digitalne transformacije ili se samo nadam najboljem? (Sergio Rodriguez, El Mundo)

  4. Do kuda ide moja komforna zona i jesam li spreman raditi u nekomfornoj zoni? (nekomforna zona je tamo gdje nove vrijednosti nastaju) (Mark Harrison, The T1 Agency)

  5. Uzimam li si dovoljno vremena za istraživanje svoje unutarnje kreativnosti i imam li dovoljno povjerenja u sebe da ju eksploatiram? (Matthew Banks, Fr. Vice president Oracle)

  6. Dajem li svojim kolegama dovoljno slobode i povjerenja kako bi mogli eksperimentirati i iz tog procesa naučiti nešto novo? (Pascal Dulex, Freitag)

  7. Kada sam izgubio svoju kreativnost, što sam dobio za uzvrat i što mogu napraviti da ju opet vratim? (Ellen Petry Leanse, Stanford University)

Svjestan sam kako su sva ta pitanja vrlo teška za odgovoriti i kako nemaju jednoznačan odgovor, no ipak bih volio da si uzmete vremena i prostor za razmišljanje. Uz nadu da će vam odgovori koje ćete naći u sebi otvoriti nove horizonte i doprinijeti uspjehu vaše organizacije, na kraju ću ipak dati jedan zaključak i ponoviti kako digitalna transformacija nije transformacija tehnologija nego transformacija čovjeka i njegove uloge u organizaciji i društvu.

———

Tekst je prvi puta objavljen na web portalu "Poslovni Puls" 05.07.2018.

Uuups, morat ćemo krenuti od početka… ponovo! Ili kako se uspješno transformirati iz 3. pokušaja!

Uuups, morat ćemo krenuti od početka… ponovo! Ili kako se uspješno transformirati iz 3. pokušaja!

Sanje Petek Mujačić novo pojačanje za izazove digitalne transformacije

Sanje Petek Mujačić novo pojačanje za izazove digitalne transformacije