Projekti

 
 
Allianz-Logo.jpg
 

beST – be Stronger Together

Allianz, 2018
organizacijska kultura/gejmifikacija/sponzorstvo/digitalizacija

Izazov
Imajući u vidu nedavno provedenu reorganizaciju, geografsku rasprostranjenost zaposlenika i Allianzovih prodajnih agencija te potencijalnu opasnost od demotivacije, zadatak je bio potaknuti međusobnu/-odjelnu komunikaciju, izgraditi osjećaj pripadnosti i stvoriti naviku korištenja novog intraneta.

Rješenje
Gradeći na postojećem pozitivnom iskustvu zaposlenika s paraolimpijcima, koristeći gamification za poticanje željenih ponašanja te povezivanje digitalnih rješenja i tradicionalnih aktivnosti osmislili smo  i proveli projekt beST (be Stronger Together).

Rezultati
Sudionici beST-a počeli su aktivno koristiti intranet, prosječan broj kolega/ica s kojim se na dnevnoj razini komunicira se udvostručio, a osjećaj ponosa prema kompaniji je narastao za 2%. 57% beST sudionika (i 50% onih koji nisu sudjelovali) smatra kako je beST aplikacija poboljšala komunikaciju i bolje upoznavanje članova tima, a 72% Allianz zaposlenika samoinicijativno je s kolegama oformilo barem jednu komunikacijsku grupu.


Magenta1B2BRun.jpg
 

MAGENTA 1 B2B RUN

VETTURELLI, 2015, 2016, 2017
organizacijska kultura/interna komunikacija

Izazov
Otuđenost prouzrokovana digitalizacijom, razmišljanje u silosima, nedostatak motivacije, kreativnosti i inovativnosti, samo su neke od tema koje muče današnji menadžment. Pitanje je bilo kako VETTURELLI može ponuditi alat koji će podržati organizacije na putu rješavanja tih izazova i tematizirati pojam organizacijske kulture, koja je u fokusu našeg poslovanja.

Rješenje
Rješenje je bilo kreirati komunikacijsku platformu preko koje ćemo doći u direktan kontakt s donosiocima odluka u srednjim i velikim poduzećima i autentično demonstrirati snagu međuodjelne komunikacije. Stoga, je osmišljen poslovni događaj MAGENTA 1 B2B RUN, koji kompanije mogu koristiti za podizanje osjećaja pripadnosti i zajedništva, a time i poticanje komunikacije među zaposlenicima.

Rezultati
MAGENTA 1 B2B RUN prepoznalo je više od 400 kompanija koje u događaj uključuje preko 6.500 zaposlenika, a u suradnji s partnerima događaja provedena su brojna istraživanja kao temelj za pokretanje rasprave u javnosti.

“Izniman interes kompanija za MAGENTA 1 B2B RUN-om prepoznala je i međunarodna kompanija Infront koja je 2018. od VETTURELLI otkupila događaj.”


Allianz-Logo.jpg
 

Inovacijsko-orijentacijski kamp

Allianz, 2017/2018
organizacijska kultura/DOP/volontiranje/design thinking

Izazov
Nedavno provedena reorganizacija dovela je do pojačane potrebe za osnaživanjem kompanijskih vrijednosti (briga, odgovornost, povezanost i izvrsnost) i osvještavanje digitalizacije kao Allianzove svakodnevice, kako interno tako i eksterno.

Rješenje
Upoznati zaposlenike s Allianzovom podrškom zajednici i aktivno ih uključiti u vidu volontiranja. U skladu s time osmišljen je trodnevni Inovacijsko-orijentacijski kamp za roditelje i djecu s teškoćama u razvoju na kojem su djeca mogla isprobati paraolimpijske sportove, a roditelji sudjelovati u design thinking radionicama. Na radionicama se tražilo digitalno rješenje za poboljšanje kvalitete života obitelji s djecom s teškoćama u razvoju.

Rezultati
Kroz jednomjesečnu internu komunikaciju, na prvu volontersku aktivnost prijavilo se gotovo 15% zaposlenika koji su poklonili 600 volonterskih sati. Na kampu je sudjelovao 54 djece iz cijele Hrvatske, kroz radionice su identificirani ključni izazovi roditelja djece s teškoćama u razvoju i ponuđena digitalna rješenja, a mediji su događaj popratili s više od 50 objava. 


GRAWE_LOGOTIP.jpg
 

PoKRENI

GRAWE osiguranje, 2015/2016
korporativne vrijednosti /strategija/sponzorstvo/DOP

Izazov
Na vrlo izazovnom tržištu osiguravatelja teško je naći komunikacijsku točku diferencijacije koja će autentično prenositi korporativne vrijednosti kako interno, tako i eksterno i podići prepoznatljivost brenda. Stoga je zadatak bio u sklopu definiranja sponzorske strategije pronaći tu točku diferencijacije i osmisliti aktivnosti koje će potaknuti ljude na življenje tih vrijednosti.

Rješenje
U sklopu dvomjesečne dubinske analize internog i eksternog okruženja, odgovor je pronađen u trkačkoj zajednici, koja se u potpunosti preklapala s vrijednostima i načinom rada GRAWE zaposlenika. Set aktivnosti koji je osmišljen i proveden imao je za cilj da PoKRENEmo svoje najbliže, a među zaposlenicima i poticanje međusobne/-odjelne komunikacije. 

Rezultati
U percepciji šire javnosti GRAWE je porastao sa šestog na treće mjesto. Unutar trkačke zajednice postao je brend br. 2 odmah nakon proizvođača sportske opreme; 81% je upoznato s inicijativom PoKRENI, 79% prepoznaje kako je riječ o GRAWE inicijativi, a među osiguravateljima je prepoznat kao društvo koje najviše ohrabruje. Interno se pokrenulo 12% zaposlenika koji se intenzivirali svoj odnos i izvan uredskih prostora.