Dobrodošlica Agilnosti: Održan prvi Culture Brunch s temom organizacijske kulture!

Dobrodošlica Agilnosti: Održan prvi Culture Brunch s temom organizacijske kulture!

Kako se hrvatske kompanije snalaze u vrijeme transformacije, koji su najnoviji trendovi i kako svoju organizaciju pripremiti za izazove digitalnog doba pitanja su o kojima smo razgovarali na prvom Culture Brunchu. Glavna tema druženja “Dobrodošlica Agilnosti” bila je organizacijska kultura kompanija, kroz razmjeni iskustava i razmišljanja kako prilagoditi tvrtku za izazove digitalnog doba.  

Na samom početku Culture Bruncha, Dijana Vetturelli uvela je sudionike u temu agilnosti, principe rada i kontekst u kojem agilne organizacije djeluju, te su sudionici kroz interaktivnu vježbu imali priliku iskusiti što znači svijet agilne suradnje. 

Predstavljeni su i rezultati istraživanja “Što pokreće digitalne kompanije” koje je proveo VETTURELLI o organizacijskoj kulturi digitalnih kompanija u Hrvatskoj. Sanja Petek Mujačić pokazala je uvide u procese rada i dizajn organizacija, te rezultate koji su pokazali kako su hrvatske digitalne tvrtke agilne, fleksibilne, otvorene za kolaboraciju i transparentne, a posebnu pažnju posvećuju razvoju i autonomiji zaposlenika, kao i privlačenju talenata.

Pod nazivom “Dobrodošlica Agilnosti” održan je okrugli stol s ciljem razmjene iskustva i stavova  o agilnim principima i metodama poslovanja. U razgovoru su sudjelovali: Maja Crnjak - direktorica ljudskih potencijala Erste Banke, Daniel Ackermann - suosnivač i direktor Degordiana te Monika Friščić - voditeljica ljudskih potencijala u Poliklinici Bagatin, a moderirao je Viktor Vetturelli.

“U kompleksnom dobu ne postoji optimalno rješenje te je bitno da organizacije djeluju u kontekstu okruženja. Zato mi je iznimno drago što su Maja, Monika i Daniel otvoreno i iskreno podijelili svoja i iskustva svoje organizacije. Tri uspješne organizacije s istim izazovima, a različitim rješenjima. Vjerujem kako je svaki sudionik Culture brunch-a mogao nešto za sebe izvući i profitirati od razmjene s drugim profesionalcima”, zaključio je Viktor Vetturelli.

Susret je organiziran u prostorima Impact HUB-a Zagreb, 17. listopada, a okupilo se 20ak sudionika iz područja korporativnih komunikacija, ljudskih resursa i business developmenta. Ovo je prvi u nizu događanja i radionica VETTURELLI tima, usmjerenih na temu organizacijske kulture i digitalne transformacije kompanija.

U pripremi je novi projekt - radionica na temu agilne suradnje  i osnaživanja organizacijske kulture, s ciljem davanja uvida o radu agilnih organizacija kao i gdje i kada koristiti određene alate. Radionica će se održati u studenome, a za više informacija slobodno nas kontaktirajte!

Pogledajte fotogaleriju događaja i osjetite atmosferu prvog Culture Bruncha!

VETTURELLI tim
 

 

 

 

 

Agilnost naša svagdašnja

Agilnost naša svagdašnja

Istraživanje o organizacijskoj kulturi digitalnih kompanija: Agilnost, fleksibilnost i transparentnost

Istraživanje o organizacijskoj kulturi digitalnih kompanija: Agilnost, fleksibilnost i transparentnost