Tjedan 2: Što je sljedeće?

Tjedan 2: Što je sljedeće?

Pogled u budućnost uvijek je imao pozitivan učinak na mene ... možda zbog znatiželje, nade, novih mogućnosti ... ili samo prilike da se mašti da na volju. Po prirodi sam optimistična osoba i o budućnosti ne razmišljam na negativan način (ili barem jako rijetko). Osim toga, veliki sam fan SF-a, od Star Trek-a do Star Wars-a, pa ponovo ... ako je to uopće bitno za ovu priču :) ... zato me je  prošlotjedna tema Hyper Islandove edukacije: Driving transformation posebno zaintrigirala: Learning from the future. Glavni session bilo je inspirativno predavanje futurista Inakija Escudera, Prologue to the future.  

Činjenica je da živimo u tehnološki revolucionarnom vremenu i da tehnologija oblikuje i mijenja naše živote sve brže i na složeniji način nego ikada prije. Osobno, to mi se čini vrlo uzbudljivim, daje mi nadu i potiče me akciju. Istina, ponekad stvari mogu biti i pomalo zastrašujuće ili se osjećate kao da ne razumijete što se zapravo dešava, ali nakon što raščistite s time, sama ideja o mogućima inačicama budućnosti je sjajna (Possible futures)!

4 signala budućnosti, prema I. Escuderu:

  • Sve što može bit automatizirano, biti će automatizirano

  • Onaj koji kontrolira informacije, kontrolirat će svijet

  • Živjet ćemo u nevidljivom svijetu

  • Pobjeđuju oni koji brzo uče i prilagođavaju se

Transformacija je upravo to - gradimo nešto novo (novi tip organizacije ili nova vrsta proizvoda i sl.),  nešto što će biti valjano u budućnosti i stvarati buduće, nove vrijednosti. Zaključke i odluke baziramo isključivo na pretpostavkama. Prošlost nam više ne daje odgovore. Stoga, da bismo to mogli učiniti, najprije moramo razbistriti i očistiti um, prestati se oslanjati na iste metode (ma koliko se s njima osjećali sigurni i zadovoljni). 

„We look at the future backwards and assume it will look like today! So first we must unlearn what we know, and start learning again“ Iñaki Escudero

Nitko ne zna kakva će budućnost biti, možemo samo pretpostaviti koje su moguće budućnosti pred nama (Possible futures) i  pripremiti najbolju moguću strategiju. Trebamo biti spremni mijenjati je po putu, u fazi implementacije, razvijajući i lansirajući prototipove, poboljšane verzije. Mantra nam postaje testiranje i učenje, promatranje i prekidanje s usvojenim navikama i modelima (unlearning).

Ali budućnost nije samo tehnologija. Radi se i o ljudima. U posljednje vrijeme sve više se priča i piše o toj temi. Ljudi su na prvom mjestu! Stoga je pred nama da pronađemo odgovore na pitanja: Kako se nosimo s tehnološkim napretkom kao pojedinci, kao organizacije i profesionalci? Stvaramo li pravo okruženje za našu djecu i/ili za naše tvrtke? Okruženje koje može donijeti vrijednost i pripremiti nas za jednu od mogućih budućnosti?

To me dovodi do jednog od Hyper Island zadataka za prošli tjedan. Definiranje osobnog Leadership canvasa – alata pomoću kojeg definirate koji tip leadershipa želite usvojiti, a da ostvarite ciljani case of change (transformaciju). U ranijoj verziji moj canvas je bio prepun termina poput organiziran, timski, kompleksnost poslovanja, hodogram itd. Moja mentorica je postavila pitanje: Što je s TOBOM? Što TI trebaš učiniti? Koji je TVOJ prostor za razvoj kako bi potaknula promjenu?  Onda su se kockice počele slagati... više nego ikad potrebno je promatrati sebe kao čovjeka (svoje istinsko ja) te se početi razvijati kao lider, menadžer, partner, roditelj. Potrebne su nam nove (stare) vrste vještina koje mogu poboljšati našu pravu prirodu, poticati otvorenost i suradnju, kreativnost i kritičko razmišljanje. Kao vođe, trebamo prepoznati što nas plaši i kako se ponašamo u tim situacijama. Što su naši osobni pokretači? Kako se odnosimo prema drugima? Koji tip leadershipa prakticiramo? Vodimo li u skladu sa svojim bićem? Tko smo mi i gdje želimo biti?  

Iñaki Escudero je to sažeo u pitanje: How can we enhence our humanity?


Gledam u budućnost i uzbuđena sam, veselim se vidjeti jednu od mojih mogućih budućih ja.

Želite li saznati više o našim rješenjima za kreiranje organizacijske kulture potrebne za uspješnu transformaciju, kontaktirajte me na: sanja.petek@vetturelli.com


I’m studying Driving Transformation at Hyper Island, a blended learning program designed to help me drive real change in my organisation and lead transformation processes.

https://twitter.com/inakiescudero

VETTURELLI traži!

VETTURELLI traži!

Koja je tvoja motivacija?

Koja je tvoja motivacija?